Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mini foccacia z oliwkami i pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto drożdżowe: 750 gram
pomidory suszone Smak
oliwki czarne Smak
bertram
Czarnuszka nasiona Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: mini foccacia z oliwkami i pomidorami

Zaczynamy od zrobienia włoskiego ciasta drożdżowego - przepis tu:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/155813/podstawowe-wloskie-ciasto-drozdzowe.html . Ciasto można też kupić gotowe (jest dostępne w marketach bez problemu).
Z ciasta formujemy nieduże kulki i lekko spłaszczamy je dłonią. Każdą kulkę smarujemy oliwą z oliwek, posypujemy bertramem i czarnuszką. Na wierzchu układamy oliwki i pomidory.

Ostawiamy na chwilę do wyrośnięcia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym wcześniej do 180stopni przez około 15-20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 19.06.2013 22:29
Od dawna mam ochotę na takie pieczywo :)
adam1f 11.03.2013 09:35
super pomysł
Cynowa_Beata 14.12.2011 16:21
bertramem hym.. pracowałam w sklepie z przyprawami ale nie kojarzę, czy są też na to inne nazwy :) No i super że z czarnuszka uwielbiam ją :)
Kuchareczekjeden 26.10.2011 12:56
ten bertram mnie zaintrygował
stokrotka 03.08.2011 08:51
fajna
lee-aa 01.08.2011 10:06
bertram to takie zioło, korzenno-ostre w smaku, podobne do rumianku :)
Nina7 01.08.2011 07:50
Prezentuje się pysznie:)
SmacznaPyza 31.07.2011 16:51
co to jest bertram?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak