Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana fasolka szparagowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
koper zielony 4 szczypty
ziele cząbru 4 szczypty
czosnek 4 ząbki
woda 2 szklanki
sól 1 dag
cukier 5 dag
ocet 0,2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana fasolka szparagowa

Fasolkę szparagową, najlepiej młode strąki, myjemy i odcinamy końce.następnie wkładamy do wrzącej wody, gotujemy 3-4 min, odcedzamy i układamy w słoikach. Do każdego słoika dodajemy szczyptę kopru, szczyptę cząbru i ząbek czosnku. Z wody, soli, cukru i octu zagotowujemy zalewę i gorącą napełniamy słoje z fasolką. Zakręcamy i pasteryzujemy ok. 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 23.02.2013 13:57
nie jadłam jeszcze takiej fasolki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak