Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka szparagowa z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 75 dag
masło 2 łyżki
pieczarki 30 dag
cytryna 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa z pieczarkami

Fasolkę oczyszczamy i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy ok. 10 min. Studzimy pod zimną bieżącą wodą, odcedzamy i odstawiamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Masło rozgrzewamy na patelni i na dużym ogniu smażymy pieczarki przez 3-4 min. Doprawiamy solą, pieprzem, mieszamy i smażymy kolejne 3-4 min. Dodajemy fasolkę, skórkę otartą z cytryny i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny. przykrywamy i dusimy do miękkości.Kilka minut przed zakończeniem smażenia możemy dodać pokrojonego w kostkę pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 24.11.2012 21:28
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak