Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marokański przysmak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podsuszone papryczki chili 50 dag
oliwa 1/2 szklanki
sól 2 łyzki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Marokański przysmak

Papryczki zalać wrzącą wodą, tak by były całkowicie przykryte, odstawić na około 20 minut ■ gdy zupełnie zmiękną, osączyć, zmiksować z 1/2 szklanki wody, w której się moczyły ■ połączyć z oliwą z oliwek, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i solą, dokładnie wymieszać ■ przełożyć do wcześniej przygotowanych słoiczków ■ na wierzch nalać cienką warstwę oliwy, zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak