Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem brullie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% ml 500
żółtko jajek szt 6
cukier g 150

Przepis i sposób przygotowania na: Krem brullie

Śmietanę zagotować z wanilią. Żółtka utrzeć z cukrem. Zagotowaną śmietanę wlewać bardzo wolno do jajek, mieszając cały czas. Powstały płyn wlać do kokilek, które wstawiamy do blaszki wypełnionej wodą. Woda powinna sięgać do 2/3 kokilki.Pieczemy 30 minut w temperaturze 160 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 02.12.2011 22:27
moje smaki
suzana 29.08.2011 13:36
hmmm tak jakby brakuje mi \"przypalonego\" wierzchu, od którego creme brullie wziął swoją nazwę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak