Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria pasteryzowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 1 kg
sól
pieprz
ocet 3 łyzki
cukier 1 łyżeczka
woda 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria pasteryzowana

Ogórki umyć, wytrzeć, obrać, pokroić jak na mizerię oprószyć solą i pieprzem, wymieszać układać ciasno w przygotowanych słoikach na zalewę zagotować wodę z octem i cukrem gorącym płynem zalać ogórki, pozostawiając wolne 3 cm pod zakrętką, zamknąć pasteryzować 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 27.08.2011 18:24
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak