Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z dynią

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 25 dag
zsiadłe mleko 2/3 szklanki
jajko 2
proszku do pieczenia 1/2 łyzki
twardego miąższu dyni 25 dag
sól do smaku
tłuszcz do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z dynią

Do mleka dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, jajka, odrobinę soli i mieszamy. Miąższ dyni trzemy na tarce, dodajemy do ciasta. Całość dobrze mieszamy. W płaskim rondlu rozgrzewamy olej. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy łyżką porcje ciasta, formując placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 29.09.2011 17:50
świetne z dynią
Adamorek 01.09.2011 01:06
dynia jest super
marcia71 12.08.2011 14:06
nie jadam dyni ale muszę zacząć
msmariusz 06.04.2011 12:36
ciekawy
msmariusz 06.04.2011 12:36
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak