Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa musztarda

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 2 kg
cebula 3 sztuki
olej 2 łyzki
ocet 1 łyzka
cukier 10 dag
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyzka
pieprz kilka ziaren
ziele angielskie
kolendra
sól
musztarda 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa musztarda

Cebulę pokroić w plasterki, podsmażyć lekko na oleju pomidory pokroić na ćwiartki, dodać do cebuli, rozgotować i przetrzeć połączyć przecier z octem i gotować, aż zgęstnieje przyprawy zemleć, dodać do przecieru wraz z solą i cukrem, wymieszać, chwilę pogotować gorącą musztardę nakładać do wyparzonych słoików, od razu zamykać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak