Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowe bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 6 sztuk
cukier puder 40 dag
sok z cytryny 1 łyżeczka
śmietana 30% 1 szklanka
jagody 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowe bezy

Ubić sztywną pianę, dosypując stopniowo część cukru dodać sok z cytryny i resztę cukru i nadal ubijać, aż cukier zupełnie się rozpuści blachę wyłożyć papierem pergaminowym i wycisnąć z masy ciasteczka podłużne lub okrągłe
wstawić do zimnego piekarnika i nagrzać go do 100°C, wyjąć bezy, kiedy będą suche ubić śmietankę, dodając trochę cukru jagody przebrać, umyć, osączyć, zmieszać ze śmietanką wyłożyć na bezy, przykryć drugą bezą wstawić do lodówki, smakują jak deser lodowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak