Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieżyczki z fetą przekładane grillowaną cukinią i pomidorem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia
pomidor czerwony
feta
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 gałązki
oliwa 3 łyżki
mieszanka przyprawowa włoska szczypta
papryka czerwona 1/4

Przepis i sposób przygotowania na: Wieżyczki z fetą przekładane grillowaną cukinią i pomidorem

- Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy na równej grubości plastry, podobnie postępujemy z pomidorem.
- Plastry cukinii lekko grillujemy, osączamy na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
- Fetę wyciągamy z lodówki na 30 minut przed krojeniem. Ser kroimy na plastry jednakowej grubości. Na talerzu układamy kolejno: plaster fety, pomidor, cukinia, czynność powtarzamy dwa razy.
- Paprykę kroimy na drobną kosteczkę. Układamy na czubku wieżyczki, dekorujemy dymką.
- Podajemy z lekkim sosem na bazie 3 łyżek oliwy z oliwek extra vergin, szczypty oregano oraz szczypty mieszanki przyprawowej, dokładnie wymieszanym w shakerze do dressingu lub słoiczku z zakretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 31.08.2011 14:38
Piękne i pyszne :)
agnieszka189 10.01.2011 16:06
bajeczne
Karolina92 04.01.2011 16:39
pysznosci!
buksiak12 07.09.2010 11:41
ciekawe danie
buksiak12 07.09.2010 11:41
ciekawe danie
Dorota71 07.09.2010 10:51
mniam
Dorota71 07.09.2010 10:51
muszę wypróbować
Emilia22 07.09.2010 10:04
wspaniale wygląda
Emilia22 07.09.2010 10:03
fajny przepis
etka 16.08.2010 16:42
piękne kolorowe te dania, bardzo mi się podobają :)
eli82 11.08.2010 15:10
Smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak