Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
miód 1 łyżka
twarożek 1 łyżka
orzechy włoskie 2 łyzki
sok jabłkowy
białe wino 1/3 szklanki
syrop owocowy
ryż ugotowany 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane jabłka

Z jabłek wyjąć od strony ogonków gniazda nasienne, trochę miąższu, pokroić dodać posiekane orzechy, twarożek, ryż i miód wypełnić jabłka natłuścić żaroodporne naczynie, ułożyć jabłka kilka łyżek soku zmieszać z winem, polać owoce upiec, polać syropem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 01.08.2011 00:29
ja nie przepadam, ale moja rodzina bardzo lubi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak