Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małe roladki z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1,5 kg
cukier 90 dag
przec

Przepis i sposób przygotowania na: Małe roladki z jabłek

Jabłka antonówki umyć, upiec, gorące przetrzeć przez sito przecier odparować, ciągle mieszając dodać cukier i gotować do uzyskania gęstej masy papier pergaminowy zwilżyć wodą gorącą masę wylać na pergamin, szybko rozsmarować szerokim nożem na warstwę grubości 1 cm, pozostawić, żeby wystygła kiedy masa zastygnie, przykryć ją pergaminem i odwrócić, zdjąć poprzedni papier i pozostawić na dobę wyciąć foremkami marmoladki (można po prostu pokroić nożem), ułożyć na sicie do wysuszenia po 2 dniach obsypać cukrem kryształem i ułożyć w słojach lub pudełkach, oddzielając każdą warstwę papierem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak