Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z gruszek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 20 dag
woda 3 szklanki
cynamon
anyż
gruszki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z gruszek

Wodę zagotować z cukrem i przyprawami owoce u-myć, wyjąć gniazda nasienne, ułożyć w przygotowanych słojach natychmiast zalać gorącym syropem (pozostawić 2 cm od brzegów słoja), zamknąć pasteryzować w temp. 95°C (słoiki 0,5 litra - 20 min, większe - 25 min).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak