Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowy rarytas

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1/2 litra
mięta 1/2 peczka
ocet jabłkowy 1/3 litra
cukier
jabłka 1 zielone

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowy rarytas

Jabłka umyć, pokroić, wyciąć gniazda nasienne miętę umyć, osuszyć, odrzucić łodygi, grubo posiekać zagotować wodę, włożyć jabłka, część mięty i gotować pod przykryciem, aż będą zupełnie miękkie połączyć z octem, razem gotować 5 min, pozostawić na noc przecedzić płyn, zmierzyć, dodać tyle samo cukru i resztę mięty, razem gotować 20 min płynem napełnić słoiki, zakręcić, odstawić używać galaretki do deserów, mięs (dla smakoszy).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak