Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki serowe na zakąskę

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bryndza 15 dkg
masło 10 dkg
natka pietruszki 1 łyżka
pieprz 1/2 łyżeczki
cukier puder wg uznania
papryka mielona wg uznania
rokpol 0,25 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki serowe na zakąskę

Ser i bryndzę ucieramy na jednolitą masę, doprawiamy pieprzem i cukrem. Wkładamy na 3 godziny do lodówki, jednak nie mrozimy. Przed podaniem formujemy kulki wielkości czereśni. Podajemy na wykałaczkach, jedne posypane natką, inne obtoczone w sproszkowanej papryce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.02.2014 07:58
fajny przepis
Ewelina38 07.08.2012 21:02
super propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak