Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 1 opakowanie
pomidory 3 sztuki
cebula 2 sztuki
olej
sól
Czosnek suszony Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki z pomidorami

Boczniaki oczyścić, dokładnie opłukać, osuszyć na ściereczce. Następnie pokroić na niezbyt cienkie paski i oprószyć czosnkiem granulowanym. Pomidory umyć i sparzyć, usunąć z nich skórkę i pokroić na cząstki. Cebule pokroić w krążki. Na rozgrzany olej kłaść paski boczniaków i smażyć na złoty kolor z obu stron, następnie dusić krótko na małym ogniu. Później wyjąć grzyby, odsączyć z oleju. Następnie usmażyć cebulkę na złoty kolor. Natkę pietruszki dokładnie umyć, osuszyć, drobno posiekać. W salaterce wymieszać przygotowane boczniaki, cebulę i cząstki pomidorów. Sałatkę lekko posolić, obficie posypać natką pietruszki. Podawać z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak