Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchwianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 50 dag
marchewki 8 sztuk
seler 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
por 1 sztuka
korzeń pietruszki 1 sztuka
masło 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Marchwianka

Warzywa umyć, osuszyć. Następnie obrać wszystkie. Cebulę pokroić w cieniutkie piórka lub posiekać, pora przeciąć wzdłuż na pół, potem skroić w talarki. Marchewkę, pietruszkę i selera pokroić w kawałeczki lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masło rozgrzać lekko. Wrzucić warzywa, smażyć kilka minut. Zalać wodą (2 litry) i dodać oczyszczone żeberka. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć je z zupy, obrać z kości. Połowę warzyw wyjąć z zupy i zmiksować. Zupy połączyć. Do wymieszanej zupy wrzucić obrane, pokrojone mięso z żeberek. Dodać majeranek (najlepiej świeżo otarty). Zupę wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Ponownie podgrzać i podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak