Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w sosie ziołowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z piersi z kurczaka 4 sztuki
pieprz 10 ziaren
marchew 1 kg
cebula dymka ze szczypiorkiem 40 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka
nataka 1 pęczek
tosty 4 sztuki
cytryna 2 sztuki
sól
pieprz
jogurt 30 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w sosie ziołowym

Cytryny sparz pokrój w plastry (odłóż do dekoracji 4). Zagotuj litr osolonej wody włóż plasterki cytryny, pieprz i opłukane mięso duś przykryte ok. 15 minut. Marchew obierz, umyj, pokroi na cienkie plasterki. Dymkę oczyść i umyj. Pokrój na kawałki o długości 4-5 cm. Warzywa obgotuj w niewielkiej ilości wody (około 5 minut). Mięso wyjmij z wywaru, ale przykryj by nie wystygło wywar przecedź. Odmierz 1.5 szklanki, jeszcze raz zagotuj. Jogurt utrzyj z mąką ziemniaczaną, dodaj do wywaru. Wrzuć posiekaną natkę posól i popieprz. Ugotowane mięso pokrój w plastry. Podawaj z warzywami, tostami i przygotowanym wcześniej sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 30.09.2013 23:42
na pewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak