Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrozone francuskie ciasto
całe migdały 2 łyżki
masło 2 łyżki
mielone migdały 1 łyzka
cukier 5 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki migdałowe

Ciasto rozmroź. Połowę migdałów grubo posiekaj. Na patelni stop masło. Wrzuć posiekane migdały, zrumień. Wystudź. Mielone migdały wymieszaj z 2 łyżkami cukru i mąką ziemniaczaną. Dodaj zrumienione migdały i jajko. Masę migdałową wymieszaj. Foremki do babeczek posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Ciasto rozwałkuj. Z placka wytnij 4 krążki o śr. Ok. 10 cm. Wylep nimi foremki. Napełnij masą migdałową. Piecz 25 minut w temp. 200 st. 4-w tym czasie na patelni stop pozostały cukier, podgrzewaj, aż powstanie jasnozłoty karmel. Pozostałe migdały wymieszaj z karmelem. Rozłóż na pergaminie. Pozostaw do zastygnięcia. S. Gotowe babeczki posyp cukrem pudrem. Udekoruj migdałami w karmelu. Podawaj z musem owocowym. Udekoruj owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak