Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik malinowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

SER HOMOGENIZOWANY 500 g
galaretki malinowe 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
maliny świeże 1,5 szkl.
margaryna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik malinowy

Dokładnie wysmarować formę z kominkiem margaryną Kasia.
W 400 ml wrzącej wody rozpuścić 2 galaretki malinowe i 1 łyżkę żelatyny. Ostudzić poczekać aż będzie tężeć. W między czasie zmiksować blenderem maliny, brać maliny po pół łyżeczki i nakładać do formy co drugie wgłębienie, zalać 100 ml tężejącej galaretki, ostrożnie by maliny nie spłynęły, do pozostałych zmiksowanych malin dodać kopiastą łyżkę serka homogenizowanego i 150 ml galaretki. Drugie 150 ml galaretki wymieszać z serkiem homo. Brać po łyżce masy z malinami i nałożyć na lekko stężałą galaretką zostawiając wolne miejsca, w wolne miejsca nałożyć masę z galaretki i sera. Drugą warstwę zrobić odwrotnie, coś w rodzaju szachownicy. Zamknąć formę i wstawić do lodówki aby wszystko dokładnie stężało. Po ok. 2 godzinach formę wyjąc z lodówki odwrócić, położyć na talerzu, otworzyć delikatnie formę, aby dostało sie po bokach powietrze, a sernik odkleił się od ścianek i \"spłynął\" na talerz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 15.08.2011 20:01
Przepięknie wygląda i pewnie tak samo smakuje!
Koper 04.08.2011 13:06
rewelacyjnie wygląda!
Beatris 01.08.2011 09:39
Pyszny serniczek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak