Przepis i sposób przygotowania na: Sernik malinowy
W 400 ml wrzącej wody rozpuścić 2 galaretki malinowe i 1 łyżkę żelatyny. Ostudzić poczekać aż będzie tężeć. W między czasie zmiksować blenderem maliny, brać maliny po pół łyżeczki i nakładać do formy co drugie wgłębienie, zalać 100 ml tężejącej galaretki, ostrożnie by maliny nie spłynęły, do pozostałych zmiksowanych malin dodać kopiastą łyżkę serka homogenizowanego i 150 ml galaretki. Drugie 150 ml galaretki wymieszać z serkiem homo. Brać po łyżce masy z malinami i nałożyć na lekko stężałą galaretką zostawiając wolne miejsca, w wolne miejsca nałożyć masę z galaretki i sera. Drugą warstwę zrobić odwrotnie, coś w rodzaju szachownicy. Zamknąć formę i wstawić do lodówki aby wszystko dokładnie stężało. Po ok. 2 godzinach formę wyjąc z lodówki odwrócić, położyć na talerzu, otworzyć delikatnie formę, aby dostało sie po bokach powietrze, a sernik odkleił się od ścianek i \"spłynął\" na talerz.