Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane /na gorąco/

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 8 szt
olej 1,5 łyżki
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
koperek 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane /na gorąco/

Ugotowane na twardo jaja w skorupkach przecinamy wzdłuż na pół bardzo ostrym nożem.Ostrożnie wybieramy ze skorupek zawartość.Na oleju szklimy drobniutko posiekaną cebulkę. Jajka rozdrabniamy / ja to robię tłuczkiem do ziemniaków, ale można zemleć w maszynce/, dodajemy cebulkę,drobno posiekaną natkę i koperek, łyżkę tartej bułki, sól i pieprz do smaku.Tą masą nadziewamy skorupki i dociskamy ją do wysypanej na talerz tartej bułki. Smażymy na maśle. Podajemy na gorąco z młodymi ziemniakami i dowolna surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 18.09.2012 08:28
swietne
cukiereczek 15.04.2012 08:32
doskonałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak