Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

danie mięsne z kurkami a\'la gulasz

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek wędzony 15 dag
kiełbasa zwyczajna 1 szt
cebula 1 szt
sól, pieprz do smaku
kurki 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: danie mięsne z kurkami a\'la gulasz

Boczek pokroić w grubą kostkę, kiełbasę w plastry, a cebulę w drobną kostkę. Kurki oczyścić i opłukać na sicie. Na patelni zrumienić boczek, gdy lekko się wytopi z niego tłuszcz dodać kiełbasę i cebulę, wrzucić odsączone kurki, doprawić solą i pieprzem, przykryć aby kurki puściły sok, dusić tak długo aż płyn odparuje. Podawać z chlebem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 31.07.2011 17:08
Prezentuje się rewelacyjnie, a smakuje pewnie jeszcze lepiej:)
pacpaw 30.07.2011 18:28
byłem dzisiaj w klempiczu nawet do lasu nie dojechałem tak było zalane. W tym sezonie jednak na kurach już chyba nie będę :/

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak