Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kostki biszkoptowo nadziewane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
woda 5 łyżek
cukier 30 dag
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mąka 13 dag
mąka ziemniaczana 13 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 6 sztuk
Krem:
mleko pół litra
cukier 20 dag
budyń waniliowy 1 opakowanie
masło 15 dag
lukier
cukier puder 20 dag
kakao 7 dag
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kostki biszkoptowo nadziewane

CIASTO: Żółtka z wodą, cukrem i cukrem wanilinowym Ubijać dosyć długo. Dodać obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia, a na koniec pianę z białek. Wykrawać kostki. Piec przez pół godziny w 180 st.
KREM: Budyń waniliowy ugotować na mleku z cukrem. Masło utrzeć, dodawać po łyżce budyniu.
LUKIER: Na gorącej wodzie utrzeć kakao z cukrem pudrem. Ciastka przecinać na pół, smarować kremem, i polewać je lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 19.11.2011 06:55
super
gosia47-47 17.11.2011 06:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak