Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca w sosie śmietankowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 30 dag
mała cebulka 1 sztuka
sól
pieprz
śmietana 2 łyżki
mąka pół łyżki
margaryna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Serca w sosie śmietankowym

Do rondelka dać tłuszcz i dać do tego pokrojoną cebulkę. Zasmażyć. Gdy się przyrumieni pokroić na to serca i smażyć do miękkości. Podlać pół szklanki zimnej wody, zatrzepać mąką zmieszaną ze śmietaną wymieszać, przyprawić i ściągnąć z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 17.05.2012 07:54
nie lubie serc:(
gosia47-47 28.12.2011 12:01
bardzo dobry sosik
tomek18 08.08.2011 21:24
bardzo lubię
pioge7 30.07.2011 18:42
to znaczy: do garnuszka dać śmietanę i mąkę, roztrzepać, wlać gorącego sosu (trochę) do tego i zalać :D pozdrawiam
pioge7 30.07.2011 18:42
to znaczy: do garnuszka dać śmietanę i mąkę, roztrzepać, wlać gorącego sosu (trochę) do tego i zalać :D pozdrawiam
pioge7 30.07.2011 18:41
to znaczy: do garnuszka dać śmietanę i mąkę, roztrzepać, wlać gorącego sosu (trochę) do tego i zalać :D pozdrawiam
SmacznaPyza 30.07.2011 16:09
co to znaczy \"zatrzepać mąką\"

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak