Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 1,5 sztuki
śmietana kremowa 30% 200 ml
cukier waniliowy 1 łyżka
czekolada
brzoskwinie w puszce 4 całe

Przepis i sposób przygotowania na: Mus brzoskwiniowy

1. Syrop z puszki zagotować, dodać brzoskwinie i gotować z dodatkiem soku z cytryny.
2. Zmiksować i odstawić do ostygnięcia (albo na odwrót, jeżeli miksujemy w plastikowym blenderze)
3. Śmietankę ubić z cukrem i wymieszać z musem.
4. Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią deser
5. Udekorować kawałkiem brzoskwini i listkiem mięty (opcjonalnie).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 07.04.2011 07:27
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak