Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane pieczarki mielonym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 500 gram
pieczarki 300 gram
jajko 1 szt
sól, pieprz
papryka mielona
bułka tarta pikantna 3 łyżki
sos barbecue

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane pieczarki mielonym

* mielone 500 gram
* pieczarki 300 gram 16 sztuk dużych
* jajko
* bułka tarta
* pieprz papryka mielona słodka
* sól
* sos barbecue
Pieczarki myjemy wyjmujemy korzonki i ścieramy je na tarce a resztę ładnie nożykiem wycinamy ze środka następnie mielone wkładamy do miski dodajemy jako sól pieprz i paprykę zmieloną następnie dodajemy 3łyzki bułki tartej zamoczonej w wodzie spulchni na mięsko i na koniec dajemy pieczarki stare na tarce wszystkie oraz łyżkę sosu składniki wymieszać i nadziewać pieczarki pieczemy na blaszce wyłożona folia barbecue aluminiową z pieczarek tworzy się sosik bardzo smaczny który potem możemy użyć do ziemniaczków pieczemy w 170 stopniach godzinkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 10.03.2014 22:16
smaczna propozycja
dianix 28.11.2012 15:32
świetny pomysł
ewelinapac 03.11.2011 09:01
mniam
SmakolykiJoanny 11.08.2011 08:47
szybkie :)
szyba 30.07.2011 10:05
smakowite
Emilia22 30.07.2011 09:44
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak