Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wątróbek z drobiu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 30 dkg
cebula 15 dkg
olej 4 łyżki
jajko 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wątróbek z drobiu

Na rozgrzanym oleju usmażyć wątróbki drobiowe. Smażyć nie za długo, tylko tak aby się wątróbki lekko ścięły. Następnie usmażyć na patelni posiekaną drobno cebulę. Wystudzone wątróbki drobno posiekać, połączyć z cebulą i ugotowanymi na twardo, posiekanymi jajkami. Masę przyprawić solą i pieprzem do smaku. Można podawać z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 04.08.2011 20:02
bardzo lubię wątróbkę, myślę że na chlebek doskonała
halinka1011 30.07.2011 09:51
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak