Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół na szybko

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1/2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt.
kostka wołowa 1 szt.
kostka rosołowa 1 szt.
sól 1 łyżeczka
pieprz do smaku
porcja rosołowa ze skrzydełkami szt

Przepis i sposób przygotowania na: rosół na szybko

Porcje rosołową rozdzielamy na mniejsze kawałki, z warzyw obieramy skórkę, myjemy, wkładamy do garnka, wlewamy wody tyle aby zakrywała mięso i warzywa, dodajemy 1 łyżeczkę soli i gotujemy, po około 10 minutach pojawiają się szumowiny, które trzeba ściągnąć za pomocą łyżki cedzakowej. Gdy szumowin już nie ma dodajemy obie kostki tj. rosołową i wołową i gotujemy pod przykryciem 30 minut. Po tym czasie mięso i warzywa powinny być miękkie, więc je wykładamy na duży, płaski talerz. Rosół doprawiamy pieprzem, zagotowujemy i czysty rozlewamy do szklanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak