Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z grillowanych warzyw z serem mozzarella, awokado i sosem balsamiczno-kaparowym
50 g pomidorów suszonych,
50 ml oliwy z oliwek (ew. oliwa z suszonych pomidorów),
10 g kaparów w zalewie,
20 ml octu balsamicznego,
1 łyżeczka bazylii Prymat.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Warzywa zamarynować w oliwie z oliwek i przyprawie grill ziołowy Prymat, doprawiając je dodatkowo solą i świeżo mielonym pieprzem czarnym Prymat. Warzywa upiec na grillu z każdej ze stron, a następnie przełożyć plastrami sera mozzarella i awokado. Każdą porcję ułożyć w formie torciku i podawać z sosem balsamiczno-kaparowym oraz świeżo tartym parmezanem.