Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z zacierką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 25dag
włoszczyzna
woda 1 1\\2l
cebule 2
tłuszcz łyżka
sól
tymianek
pieprz
majeranek
mąka 4łyżki
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z zacierką

Fasolkę namoczyć na noc w przegotowanej wodzie i ugotować z tymiankiem w tej samej wodzie.Przygotować wywar z jarzyn.Cebulę zrumienić na tłuszczu.Połączyć wszystkie składniki dodać sól i pieprz ,zagotować.Z mąki,jajka i soli zrobić zacierkę i wdrobić ją do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak