Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące pralinki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 1 tabliczka
miód 2 łyżki
masło 1 łyżka
herbatniki 10 sztuk
płatki migdałowe 50 gram
cukier puder do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące pralinki

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, wymieszać z roztopionym masłem i miodem. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni i dodać do czekolady. Dodać także bardzo mocno pokruszone herbatniki. Dokładnie wymieszać. Z masy formować kulki (w razie potrzeby masę najpierw schłodzić w lodówce), obtoczyć je w cukrze pudrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 28.01.2013 22:09
Takie słodkości to ja bardzo chętnie zjem.
pawel6 30.07.2011 13:22
Prezentują się pysznie:)
Jolanta_P-S 29.07.2011 21:36
mniam
Weronika_eM 29.07.2011 20:16
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak