Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet z fasolką szparagową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe ziemniaki 20 dag
sól
cząber 1 gałązka
fasolka szparagowa 15 dag
kotlet wieprzowy 1 sztuka
pieprz
boczek 1 plaster
suszone śliwki 2 sztuki
olej 2 łyżki
natka pietruszki
masło 3 dag
bulion warzywny 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet z fasolką szparagową

Ziemniaki gotuj w osolonej wodzie około 20 minut. Cząber i fasolkę umyj, osusz. Również gotuj w osolonej wodzie około 10-15 minut. Kotlet umyj, osusz, zrób w nim kieszeń. Przypraw mięso solą i pieprzem. Kieszeń napełnij jednym plastrem boczku, włóż także dwie śliwki. Smaż na rozgrzanym oleju po pięć minut z każdej strony. Ziemniaki odcedź, razem z mięsem i fasolką wyłóż na talerz. Polej stopionym masłem, potem posyp pietruszką. Do pozostałego po mięsie tłuszczu wlej bulion i zagotuj. Danie polej sosem, udekoruj ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak