Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet wołowy z risotto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet balsamiczny 2 łyzki
sól
pieprz
kotlet wołowy 1 sztuka
szalotka 10 dag
bulion warzywny 250 ml
ryż 5 dag
pomidorki koktajlowe 15 dag
pieczarki 5 dag
olej 1 łyzka
bazylia 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet wołowy z risotto

Ocet przypraw solą i pieprzem. Marynuj w nim mięso. Szalotki obierz i przekrój na pół. Połowę z nich drobno posiekaj. Zagotuj 200 mi bulionu, wrzuć do niego ryż i posiekane szalotki. Gotuj około 20 minut. Pomidory przekrój na połówki. Pieczarki pokrój na cienkie plasterki. Wyjmij mięso z marynaty i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron ok. 3 minuty. Na tym samym tłuszczu podsmaż pokrojone pieczarki. Usmaż szalotki i pomidory. Zalej 50 ml bulionu i marynatą. Zagotuj. Kotlet podawaj z ryżem, warzywami i świeżymi natkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak