Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe szaszłyki z ananasem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięta 2 gałązki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
piersi z kurczaka 20 dag
olej 1 łyżka
ananas 1/2 puszki
jogurt 10 (niskotłuszczowy)
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 strąki

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe szaszłyki z ananasem

Ananasa odsącz i pokrój w plaster* ki. Papryczkę chili oczyść, umyj i drobno posiekaj. Miętę umyj, osusz, odłóż trochę do dekoracji. Resztę pokrój w paseczki. Ananasy pokrój na drobne kawałki. Jogurt wymieszaj z posiekaną chili, miętą i kawałkami ananasa. Przypraw obficie solą i pieprzem. Mięso umyj, osusz, pokrój wzdłuż na cienkie paski. Kawałki mięsa nabijaj na wykałaczkę formując falę. Następnie rozgrzej olej na patelni i smaż na nim szaszłyki z każdej strony około 3-4 minuty. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Szaszłyki podawaj z ananasem. Możesz udekorować listkami mięty i papryczką chili.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak