Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle twarogowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 30 dag
szpinak 10 dag
pieprz
sól
szalotka 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
żółta papryka
oregano kilka gałązek
olej 1 łyzka
bulion warzywny 400 ml
mąka 10 łyżek
Ajwar 4 łyzki
twaróg 3 (chudy)
twaróg 3 (pełnotłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle twarogowe

Ziemniaki obierz, ugotuj, Szpinak opłucz. Włóż do osolonego wrzątku. Gotuj ok. 2 minut. Odcedź, posiekaj. Warzywa oczyść. Szalotki pokrój na cząstki, papryki na kawałki. Czosnek i oregano posiekaj, Rozgrzej olej, zeszklij czosnek. Dołóż paprykę, wlej bulion. Wymieszaj i pastą ajwar. Przypraw Duś pod przykryciem 15 min. Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z twarogiem, mąką, oregano i szpinakiem. Przypraw do smaku, z masy uformuj knedle. Gotuj je w osolonym wrzątku, aż wypłyną. Podawaj polane sosem paprykowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak