Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki zapiekane pod serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 12 dag
jajko 2 sztuki
mleko 1 szklanka
masło
szynka 8 plastrów
oliwa
pieczarki 50 dag
śmietana 1 szklanka
sól
pieprz
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki zapiekane pod serem

Mąkę zmiksować zjadam, mlekiem, łyżką oliwy i szczyptą soli na jednolite ciasto. Oliwę rozgrzać na patelni, wlać porcję ciasta, usmażyć z obu stron na złoto. W ten sam sposób usmażyć pozostałe naleśniki. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić. Iowie łyżki masła rozgrzać na patelni. Przesmażyć pieczarki. Gdy odparują. Dodać 2 łyżki kremówki i łyżkę startego sera. Wymieszać, przyprawić. Na każdym naleśniku położyć po plastrze szynki, posmarować pieczarkami, zrolować. Ułożyć jeden obok drugiego w posmarowanej resztą masła formie. Wlać resztę śmietany, posypać resztą sera, oprószyć solą i pieprzem. Piec 15 minut w temp. 180°c. Udekorować natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak