Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe ze śliwkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 3 sztuki
musztrada 4 łyżeczki
sól 1 szczypta
śliwki bez pestek 15 dag
boczek wędzony 40 dag
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe ze śliwkami

Boczek wędzony pokroić w plastry. Polędwicę umyć, posolić, naciąć wzdłuż na głębokość ok. 1,5 cm. Nacięcia posmarować musztardą, a następnie ułożyć na nich śliwki, zawinąć plastrami boczku i spiąć wykałaczkami. Smażyć 35 minut na rozgrzanym tłuszczu. Zdjąć z patelni, usunąć wykałaczki, przełożyć na półmisek, udekorowany liśćmi zielonej sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 23.05.2012 23:13
ciekawy przepis
Gabriela7 11.08.2011 08:32
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak