Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzonego dorsza.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 60 dag
cebula 1 sztuka
cytryna 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
natka petruszki 1 garść
sałata zielona 4 sztuki
oliwa 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzonego dorsza.

Rybę obrać ze skóry, usunąć kręgosłup i ości, pokroić w kostkę, dodać posiekaną cebulę i wymieszać. Doprawić majonezem. Odstawić na godzinę do lodówki. Wyłożyć salaterkę sałatą, sparzoną cytryny pokroić w plastry, paprykę w krążki. Rybę wyłożyć do salaterki, ozdobić posiekaną natką pietruszki, cytryną i papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak