Rosół z ryby

Rosół z ryby

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pora

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • seler

    pół sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • marchewka

    3 sztuki
  • karp

    70 dag
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

  • liść laurowy

    3 liście
  • ziele angielskie całe

    5 ziarenek
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Zagotować 2 litry wody, dać wszystką włoszczyznę razem z przyprawami. Gotować ok 25 minut. Rybę osolić, i zalać ją rosołem. Dodać masło i gotować aż będzie miękka. Po ugotowaniu rybę wyjąć, rosół przecedzić. Przed podaniem posypać posiekana natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

06.05.2012 16:25
ekstra pomysł;)

owocówka

07.12.2011 13:00
pycha na pewno

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat