Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek galaretka i brzoskwinie na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sernik na zimno 1 opakowanie
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie
brzoskwinie w puszce 1 puszka
serek homogenizowany 1 szt
mleko 2% 1 litr
Napar z torebki herbaty 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek galaretka i brzoskwinie na zimno

Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić i włożyć do lodówki.
Zawartość opakowania Dr. Oetker wsypać do wysokiego naczynia. Dodać pół litra schłodzonego mleka i miksować do uzyskania gęstej masy serowej. Następnie proszę dodać serek homogenizowany i wszystko razem wymieszać.
Torebkę herbaty zalać wrzącą wodą, odczekać chwilę, przygotować tortownicę, na spód tortownicy wyłożyć nasączone herbatą biszkopty. Następnie wylać na nie masę serową. Na masę poukładać pokrojone w plasterki brzoskwinie z puszki tak, aby jak najszczelniej zakrywały sernik.
Na koniec zalać sernik z owocami schłodzoną, lekko zastygniętą galaretką.
Całość należy wstawić do lodówki na około 2-3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 12.10.2011 07:36
wyglada pysznie
krystyna24 18.08.2011 22:09
pysznie wyglada
Smakuj 06.08.2011 12:18
super
RenataZ-et 30.07.2011 23:36
Mój ulubiony serniczek na zimno :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak