Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z pieczarkami w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 700 g
pieczarki 150 g
masło
śmietana 3\\4 szklanki
mąka 1 łyżka
sól
cukier
pieprz
Przyprawa curry orientalna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z pieczarkami w śmietanie

Brukselkę oczyszczoną zalać wrzącą wodą osoloną i z dodatkiem cukru zagotować pod przykryciem, miękką brukselkę odcedzić , pieczarki czyścimy i kroimy w paseczki usmażyć , połączyć z brukselką , śmietaną wymieszaną z mąką , chwilkę jeszcze gotować i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita26 30.07.2011 09:03
super
agnieszka214 29.07.2011 16:49
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak