Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z chrzanem rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak 1 kg
chrzan 150 g
jabłko 2
masło 1 łyżka
śmietana 2\\3 szklanki
rodzynki 40 g
sól
sok z cytryny
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z chrzanem rodzynkami

Buraki umyte gotujemy pod przykryciem , następnie już ostudzone wydrążamy specjalną łyżeczką w każdym buraku po 3 otwory , jabłka obrać i zetrzeć na tartce podsmażyć na masełku z cukrem polać sokiem z cytryny lub posypać kwaskiem , chrzan umyć opłukać i zetrzeć na tartce o drobnych otworach , połączyć ze śmietaną i doprawić . Jabłka , chrzan i opłukane rodzynki włożyć osobno w przygotowane otwory , ułożyć buraki w rondelku , polać śmietaną i zapiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak