Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany w jogurcie z serem żółtym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 3 łyżki
ser żółty 50 g
jogurt naturalny 1\\2 szklanki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
koperek
sól
pieprz
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany w jogurcie z serem żółtym

Z bakłażanów najpierw ściąć czubki od strony szypułki obrać i pokroić ukośnie w niezbyt grube plastry posypać je solą pieprzem i w taki sposób pozostawiamy je na 1 godzinę , po godzinie posypać pieprzem i mąką i usmażyć je , po usmażeniu kładziemy je w płaskim naczyniu zalewamy jogurtem połączonym z posiekanym koperkiem i przyprawami posypujemy serem żółtym najlepiej aby był twardy i zapiekamy w gorącym piekarniku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak