Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto tuńczykowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 25 dag
tuńczyk 1 puszka
kukurydza 0.5 puszki
ogórek kiszony 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 szt
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: risotto tuńczykowe

Wsyp do rondla ryż,zalej 2szklankami wody i wrzuć kostkę rosołową.Gotuj na wolnym ogniu aż woda wsiąknie w ryż,jeśli będzie za mało płynu,a ryż nie zmięknie,dolej nieco wody.Miękki ryż zestaw z ognia,dodaj tuńczyka,koncentrat pomidorowy i wymieszaj,po czym lekko podgrzej.Żółty ser zetrzyj na tarce,dodaj do rondla,posiekaj ogórek,odsącz kukurydzę z zalewy i dodaj do całości.Posyp potrawę pieprzem i podawaj z surówkami.Aby zaostrzyć smak,możesz użyć ostrzejszej przyprawynp.papryki lub pieprzu czerwonego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak