Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona papryka z nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
ryż 10 dag
mięso mielone 30 dag
pieczarki 10 dag
cebula 1 szt
natka pietruszki do smaku
olej do smażenia 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 0.5 szkl
ser gouda 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona papryka z nadzieniem

Paprykę umyj i wytnij gniazda z nasieniem.Pieczarki pokrój na plasterki,a cebulę w kostkę.Na patelni przysmaż cebulę z dwiema łyżkami oleju.Dodaj mięso i pieczarki.Polej wszystko podgrzanym bulionem.Duś ok.5minut.Ugotowany ryż wymieszaj z mięsem,startym serem i natką pietruszki.Dodaj sól i pieprz.Wypełnione farszem papryki ułóż w naczyniu żaroodpornym,wysmarowanym olejem.Piecz w temp.200stopni przez ok.30minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak