Sernik z galaretkami na zimno

Sernik z galaretkami na zimno

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    8 sztuk
  • żelatyna

    3 łyżki
  • galaretka cytrynowa

    1 opakowanie
  • galaretka truskawkowa

    2 opakowania
  • biszkopty okrągłe

    1 paczka
  • rum

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę cytrynową i 1 truskawkową przyrządzić jak podano na opakowaniu i wylać na płaskie naczynie. Dać do zamrażalnika. Zamrozić. Wyjąć, pociąć na kwadraty. Biszkopty maczać w rumie i układać na tortownicy. Serki włożyć do naczynia, zmiksować, dodać rozpuszczoną żelatynę w odrobinie wody. Włożyć pociętą galaretkę. Ułożyć okrągłe biszkopty w koło i dać do lodówki. Rozpuścić drugą galaretkę, dać do stężenia, gdy lekko stężeje wylać na placek. odstawić do lodówki jeszcze na godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

15.11.2013 18:25
moja ulubiona

Jodaj

22.02.2012 11:05
bardzo pyszny :)

tomek18

27.08.2011 09:44
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat