Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaszone rydze

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 1 kg
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżka
koper zielony kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaszone rydze

Grzyby oczyścić, włożyć do wrzącej wody an chwilę odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć na sicie. Układać w słoikach, przesypując każdą warstwę solą wymieszaną z cukrem, między grzyby włożyć gałązki kopru. Zamknąć słoik odstawić na kilka dni. Gdy grzyby opadną otworzyć słoik i dołożyć grzyby do pełna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 05.12.2011 15:17
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak