Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pietruszkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
masło 5 łyżek
ziemniaki 4 sztuki
sól 1 szczypta
śmietana 1 szklanka
rosół z kury Kucharek 1 sztuka
natka pietruszki 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pietruszkowa

Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć ale nie rumienić. Dodać ziemniaki pokrojone w małą kosteczkę, wlać bulion zrobiony z kostki bulionowej, i gotować ok. 25 minut. Posypać posiekaną natką pietruszki i chwilę gotować. Odstawić do przestudzenia a następnie zmiksować, doprawić solą pieprzem i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 30.12.2011 09:03
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak