Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek bez cukru

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag
żółtko jajek 3 sztuki
mąka 30 dag
orzechy 4 dag
migdały 5 dag
cukier 1 szczypta
śmietana 3 łyżki
białko do posmarowania
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek bez cukru

Mąkę posiekać z masłem, dodać śmietanę. Zagnieść ciasto. Włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia sparzyć migdały, orzechy posiekać, wymieszać z cukrem. Na blachę wyłożyć rozwałkowane ciasto. Posmarować rozmieszanym jajkiem. Wsypać wymieszane z cukrem bakalie. Piec 1 80 st. Upieczone posypać pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 10.03.2012 21:22
uwielbiam takie ciasta
GGABI 07.09.2011 11:17
ciekawy przepis na dobre ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak